Beeld

Beeld

In onze showroom hebben wij diverse modellen van verschillende merken hangen. Er zijn veel verschillende maten, variƫrend van 22" tot zelfs 78". Er zijn natuurlijk veel meer tussenliggende maten beschikbaar, maar welke past nu het beste bij uw thuissituatie? En welke functies wilt u gaan gebruiken op uw nieuwe televisie?

Deze en een aantal andere vragen hebben wij voor u op een rijtje gezet. Zo kunt u makkelijker tot de juiste keuze komen. Heeft u een vraag die er niet tussen staat? Stel deze vraag door het contactformulier aan de rechterzijde in te vullen. Wij zullen zo snel mogelijk uw vraag beantwoorden. U bent natuurlijk ook van harte welkom in onze showroom om al uw vragen aan ons in persoon te stellen en diverse beschikbare modellen te bekijken.

Welk formaat televisie heb ik nodig?

Als eerste is het belangrijk om te weten hoe ver u van uw nieuwe televisie komt te zitten. Een klein formaattelevisie op een grote kijkafstand zal niet ten gunste komen van de details. En groot formaat televisie op een kleine afstand kan juist het gevoel geven dat de beeldkwaliteit niet optimaal is. Een goede methode om het juiste formaat te bepalen is uw kijkafstand te vermenigvuldigen met 0,2. Zit u 210cm van uw televisie af, dan wordt ditdus 210 x 0,2 = 42. In dit geval zou u voor een 42" kunnen kiezen. Twijfelt u? Kies dan niet voor een kleinere maat. Een veelgehoorde klacht is dat men spijt heeft dat ze geen groter formaat hebben gekocht.

 

 Kies ik voor Full HD of Ultra HD (4K)?

 Het verschil tussen Full HD en Ultra HD zit hem puur en  alleen in de resolutie. De resolutie vertelt het aantal  beeldlijnen  horizontaal en verticaal. Hoe hoger de  resolutie, hoe meer beeldlijnen en dus scherper beeld. Full HD is al enige tijd op de  markt en Ultra HD is vrij nieuw. Is uw kijkafstand niet groot en wilt u wel een groot formaat televisie? Kies dan voor Ultra HD  voor de beste beeldervaring op een korte afstand.

Heb ik een Smart-tv nodig?

Wilt u meer dan alleen tv kijken, dan kunt u overwegen om een Smart-tv te kiezen. Een Smart-tv verbindt u (draadloos of bekabeld) met het internet zodat u gebruik kunt maken van diverse applicaties zoals Uitzending Gemist, Netflix, films huren, het weerbericht kijken of sociale netwerken volgen. Omdat een Smart-tv een ingebouwde mediaspeler heeft, kunt u al uw persoonlijke foto's, video's en muziek direct op de televisie afspelen. U kunt dit doen door een USB/HDD aan te sluiten op de televisie of via andere slimme apparaten in uw huishouden.

Zijn er nog meer interessante eigenschappen?

Voor een extra belevenis kunt u kiezen voor een 3D-televisie. Met een 3D-bril kunt u dan kijken naar films in 3D zoals u dat ook in de bioscopen doet. Sinds 2014 zijn er ook 'curved' televisies op de markt. Dit zijn televisies met een gebogen scherm dat ervoor zorgt dat de kijkafstand altijd gelijk blijft. Dit komt ten goede van de beeldkwaliteit en de beeldkleuren. Ook zorgt de lichte buiging in het scherm voor een panoramisch effect waardoor het scherm groter lijkt.

Terug naar overzicht

Heeft u een vraag?

Stel uw vraag hieronder en wij zullen u zo spoedig mogelijk beantwoorden.

Wij leveren onder andere deze merken:

Miele

Bosch

Philips

Samsung

Sony

Siemens

Beko

Scanpart

Hobart

Vogels

Cambridge audio

Miele

Bosch

Philips

Samsung

Sony

Siemens

Beko

Scanpart

Hobart

Vogels

Cambridge audio

Ontwerp: Pach Design Realisatie: Jacob van Dam ICT