Geluid

Geluid

Voor de echte bioscoopervaring is alleen een televisie niet meer genoeg. Tegenwoordig hoort daar ook een mooi speakersysteem bij en dan het liefst een surround set zodat u zich letterlijk in de film waant. Muziek beluisteren kan natuurlijk ook en wie wil er nu niet genieten van het favoriete liedje in topkwaliteit. Maar waar kunt u het beste voor gaan? Een surroundset of een stereoset?

Hieronder hebben wij een aantal vragen voor u op een rijtje gezet om gemakkelijk tot de juiste keuze te komen. Als de vraag er niet tussen staat, kunt u deze stellen door het formulier aan de rechterzijde in te vullen. Wij zullen uw vraag dan zo snel mogelijk beantwoorden. U bent natuurlijk ook van harte welkom in onze showroom.

Hoeveel speakers wilt u?

U kunt kiezen voor een stereoset, ook wel een 2.1 home cinema set genoemd. Deze beschikt over 2 voorspeakers en een subwoofer. Het voordeel van deze set is dat deze makkelijk uit het zicht is te plaatsen. Nog makkelijk te plaatsen is de soundbar. Dit is een 'balk' die u onder uw televisie kunt zetten of hangen. U hoeft alleen de subwoofer nog een plekje te geven. Let bij een soundbar wel op het formaat. Omdat de soundbar onder de televisie wordt geplaatst, is het verstanding om rekening te houden met het formaat van uw televisie. 
Het nadeel van beide is echter dat u niet het surroundgeluid heeft zoals bij een 5.1 home cinema set. Deze set beschikt naast de 2 voorspeakers nog over een center speaker (voor spraak) en een linker en rechter surroundspeaker. Wilt u de echte bioscoopervaring qua geluid? Kies dan voor een 5.1 systeem.

Wat wilt u afspelen?

Een home cinema set kunt u gebruiken om van alles af te spelen. De Blu-ray speler die bij een home cinema set zit, speelt naast Blu-ray ook gewoon DVD's en muziek CD's af. Wilt u uw muziek streamen via uw mobiele telefoon of tablet, dan kunt u kiezen voor een set met bluetooth optie. 

Wilt u maar één afstandsbediening gebruiken?

U kunt uw home cinema set en televisie bedienen met dezelfde afstandsbediening. Dit kan alleen wanneer beide apparaten van hetzelfde merk zijn en de functies HDMI-CEC en ARC worden ondersteund. Ieder merk heeft voor HDMI-CEC zijn eigen benaming: AnyNet (Samsung), EasyLink (Philips), SimpLink (LG), BraviaLink (Sony) en AquosLink (Sharp). Als HDMI-CEC geen optie is, biedt een universele afstandsbediening hetzelfde gemak.

Terug naar overzicht

Heeft u een vraag?

Stel uw vraag hieronder en wij zullen u zo spoedig mogelijk beantwoorden.

Wij leveren onder andere deze merken:

Miele

Bosch

Philips

Samsung

Sony

Siemens

Beko

Scanpart

Hobart

Vogels

Cambridge audio

Miele

Bosch

Philips

Samsung

Sony

Siemens

Beko

Scanpart

Hobart

Vogels

Cambridge audio

Ontwerp: Pach Design Realisatie: Jacob van Dam ICT