Combi en Inbouw Magnetrons

  • Magnetron


De magnetron is naast vrijstaand ook als inbouw te koop. De vraag is aan u wat u liever zou willen in uw keuken. Wij zullen hieronder een aantal vragen voor u beantwoorden, om zo een tot een makkelijke keuze te komen. Mocht u alsnog vragen hebben, dan kunt u deze via het formulier aan de rechterzijde stellen. U bent natuurlijk ook van harte welkom in onze showroom.

Wilt u een inbouw of vrijstaande magnetron?

Vrijstaande magnetrons kunt u probleemloos in elke keuken plaatsen. Wilt u de magnetron netjes wegwerken in uw keuken, dan kunt u beter voor een inbouw magnetron kiezen. Deze magnetrons hebben een andere manier om de warmte af te voeren en zijn daarom geschikt om in te bouwen. Hou bij het uitzoeken van een inbouw magnetron wel rekening met de afmetingen van de beschikbare ruimte en het type deur van de magnetron.

Hoe wilt u uw gerechten bereiden?

Een magnetron is zeer geschikt voor het opwarmen van maaltijden. Maar er zijn ook magnetrons met meer functies en mogelijkheden, bijvoorbeeld een combimagnetron. Met een combimagnetron haalt u direct een oven, grill en/of stoomoven in huis. Een magnetron met grill is handig als u van van een krokant laagje op uw eten houdt en met een magnetron met oven en grill kiest u voor veelzijdigheid. Met deze combimagnetrons bereidt u eenvoudig veel verschillende maaltijden. Magnetrons met een stoomfunctie zorgen ervoor dat u extra gezonde maaltijden bereidt met uw magnetron omdat de stoomfunctie er namelijk voor zorgt dat vitamines en mineralen in de maaltijd bewaard blijven.

Voor hoeveel personen wilt u eten klaar maken?

Bij magnetrons wordt de inhoud in liters uitgedrukt. Voor een huishouden van 1 tot 2 personen heeft u in de meeste gevallen genoeg aan een kleine magnetron met een maximale inhoud van 25 liter. Bij huishoudens met 3 tot 4 personen is een gemiddeld grote magnetron met een inhoud tussen de 25 en 35 liter geschikt. Voor grotere huishoudens van 5 of meer personen is een grote magnetron met een inhoud van meer dan 35 liter zeker geen overbodige luxe.

Hoeveel magnetronvermogen heeft u nodig?

Het vermogen van de magnetron heeft invloed op de bereidingstijd van uw maaltijd. Zogezegd warmt een magnetron met een hoger vermogen een maaltijd sneller op. Bij elke magnetron is de vermogensstand aan te passen zodat u ook etenswaren met een lager wattage kunt opwarmen. Magnetrons met een wattage van maximaal 900 watt zijn geschikt voor het gelijkmatig ontdooien en opwarmen van maaltijden. Magnetrons met een normaal vermogen zijn naast het gelijkmatig ontdooien en opwarmen van maaltijden ook geschikt voor het bereiden en het braden van vlees, gevogelte, groenten en soep. Voor het sneller opwarmen van gerechten is een magnetron met een vermogen tussen de 1000 en 1500 watt geschikt. Met een magnetron van 1500 watt of hoger warmt u maaltijden tot 2 keer sneller op dan magnetrons met een normaal vermogen. Hieronder een klein overzicht:
Ontdooien en opwarmen van maaltijden: tot 900 watt
Bereiden van vlees, groenten en soepen: tussen de 900 en 1000 watt
Snel bereiden van gerechten: tussen de 1000 en 1500 watt
Extra snel bereiden van gerechten: 1500 watt of meer

Wilt u gerechten knapperig kunnen bereiden?

Met een magnetron met pizzastand bereidt u in zeer korte tijd gerechten met een mooie bruine bovenkant en met een knapperige bodem. Microgolven verwarmen het gerecht, de grill zorgt voor een bruine bovenkant en de Crisp-plaat zorgt voor een knapperige bodem.

Wilt u gerechten gelijkmatig kunnen verwarmen?

Het ontdooien of opwarmen van gerechten gaat niet in iedere magnetron even gelijkmatig. Zo wil het wel eens voorkomen dat de helft van uw kipfilet nog bevroren is, terwijl de andere helft al ontdooit is. Dit is te voorkomen met een magnetron met inverter-technologie.

Terug naar OverzichtTerug naar Magnetron en Oven

Heeft u een vraag?

Stel uw vraag hieronder en wij zullen u zo spoedig mogelijk beantwoorden.

Wij leveren onder andere deze merken:

Miele

Bosch

Philips

Samsung

Sony

Siemens

Beko

Scanpart

Hobart

Vogels

Cambridge audio

Miele

Bosch

Philips

Samsung

Sony

Siemens

Beko

Scanpart

Hobart

Vogels

Cambridge audio

Ontwerp: Pach Design Realisatie: Jacob van Dam ICT