Vrieskasten en Vrieskisten

  • Vriezen


U heeft een nieuwe vrieskast of vrieskist nodig, maar weet niet welke de beste voor u is. Wij helpen u graag deze en andere vragen te beantwoorden. Mocht u nog vragen hebben na het lezen van onderstaande lijst, dan kunt u deze aan ons stellen via het contactformulier aan de rechterzijde. U bent natuurlijk ook van harte welkom in onze showroom.

Vrijstaande Vrieskist of Vrieskast

Wat voor type vrieskast of vrieskist zoekt u?

De eerste keuze is welk type vriezer u zoekt. Een vrieskist of juist een vrieskast?

Vrieskist
Een vrieskist is de meest traditionele vriezer. Deze vriezers hebben door de brede vormgeving extra ruimte voor alle boodschappen voor de hele week. Bovendien passen zelfs de grootste stukken voedsel moeiteloos in een vrieskist.

Tafelmodel vriezer
Een tafelmodel vriezer heeft een minder hoge vorm dan normaal en biedt ook een relatief minder grote vriesruimte. Het voordeel hiervan is wel dat een tafelmodel vriezer relatief weinig ruimte in beslag neemt en u de vriezer als werkblad kunt gebruiken of er een ander apparaat op kunt plaatsen.

Hoeveel wilt u in kunnen vriezen?

Bij vriezers wordt de vriesruimte in liters uitgedrukt. Houd bij de keuze van een vriezer rekening met de hoeveelheid voedsel die u wilt bewaren. Hoe meer voedsel u wilt invriezen, hoe meer liter inhoud u nodig heeft. Kies echter niet meer dan u nodig heeft, een grotere vriezer verbruikt namelijk ook meer energie.

Hoe bespaart u energie?

Alle vriezers zijn volgens een Europese standaard ingedeeld in energieklassen. Een vriezer met energieklasse D verbruikt het meeste energie, een vriezer met energieklasse A+++ verbruikt het minste energie. Met het kiezen van een zuinige A+++ vriezer bespaart u jaarlijks tot 120 euro in vergelijking met een oudere, minder zuinige vriezer. Door de vriezer drie keer per jaar te ontdooien voorkomt u ijsvorming en gaat u onnodig energieverbruik tegen. Om extra energie te besparen plaatst u de vriezer op een koele plaats en niet in de buurt van een verwarming.

Moet u het vriesgedeelte nog steeds ontdooien?

Het ontdooien van een vriezer is een tijdrovende, maar noodzakelijke klus. Na verloop van tijd kan er ijsvorming optreden waardoor de vriezer meer energie verbruikt dan nodig is. Met No Frost heeft u geen omkijken meer naar het ontdooien van de vriezer. No Frost voorkomt ijs- en rijpvorming waardoor ontdooien helemaal overbodig wordt. En dat zorgt niet alleen voor tijdbesparing, maar ook voor extra comfort.

Wilt u een stille vriezer?

Een vriezer die lawaai maakt is niet prettig. Bij vriezers wordt daarom het geluidsniveau vermeld. Wilt u een stille vriezer? Dan doet u er verstandig aan om te kiezen voor een koelkast met een geluidsniveau tot 42dB.

Waar moet u nog meer op letten?

U hoeft niet op veel meer dingen te letten. Er is echter nog een extra optie bij op een aantal vriezers, namelijk Superfrost. Wanneer u veel etenswaren tegelijk in de vriezer plaatst, kan het enige tijd duren voordat dit is ingevroren. Met de Superfrost functie kunt u grote hoeveelheden etenswaren sneller invriezen.

Inbouw Vrieskasten

Een inbouw vrieskast wordt netjes weggewerkt in uw keuken en het is daarom belangrijk om rekening te houden met de afmetingen van de ruimte waar u hem wilt plaatsen. Bij inbouw vrieskasten is dan ook het credo: ‘meten is weten’. Bij het bepalen van de juiste inbouw vrieskast is ook het type scharnier van belang. Bij een inbouw vrieskast moet u op veel dingen letten. Wij helpen graag met het bepalen welke inbouw vrieskast geschikt is voor uw situatie. De belangrijkste aspecten zijn de nismaten en het scharniersysteem. Hieronder zullen wij verdere informatie geven zodat u een geschikte inbouw vrieskast zult vinden.

Wat zijn uw opties?

Het credo is ‘meten is weten’. U start daarom als eerste met het meten van de binnenafmeting van de nis. Dit is de ruimte waarin u de vrieskast gaat plaatsen. De belangrijkste maat van de nis is de hoogte. Hier zijn verschillende standaardhoogtes voor. Hoe hoger de nishoogte, hoe groter de inhoud van de inbouw vrieskast zal zijn. Naast de hoogte meet u ook de breedte en de diepte van de nis. Hoewel het standaardmaten zijn, is er de kans op kleine verschillen tussen diverse inbouw vrieskasten. De standaard hoogtematen zijn: 82cm, 88cm, 102cm, 122cm, 140cm en 178cm.

Wilt u een enkele of een dubbele deur?
Inbouw koelkasten zijn er met een enkele of een dubbele deur. Modellen met een enkele deur hebben vaak geen of een klein vriesvak. Een inbouw koelkast met een dubbele deur heeft een groot vriesvak die vaak achter de onderste deur zit. Kiest u voor een model met een dubbele deur, dan is het zeer belangrijk dat u de afmetingen van de deurpanelen van uw keuken goed opmeet. De afmetingen van de deuren kunnen namelijk per model verschillen.

Welk scharniersysteem kiest u?

Er zijn twee verschillende soorten scharniersystemen bij een inbouw koelkast. U kunt kiezen voor een scharniersysteem dat direct op de koelkast wordt gemonteerd, ook wel het deur-op-deur systeem genoemd. Een andere mogelijkheid is het sleepdeursysteem. In dit geval heeft zowel de meubeldeur als de koelkastdeur een eigen paar scharnieren. De meubeldeur wordt in dit geval bevestigd op de koelkast met deurgeleiders. Het voordeel hiervan is dat de koelkastdeur verder open kan. Let wel op, het is niet mogelijk van een deur-op-deur systeem over te stappen op een sleepdeursysteem, maar van een sleepdeursysteem naar een deur-op-deursysteem wel. Hiervoor dient u de scharnieren en de deurgeleiders van uw meubeldeur te verwijderen.

Terug naar overzichtTerug naar Koelen en Vriezen

Heeft u een vraag?

Stel uw vraag hieronder en wij zullen u zo spoedig mogelijk beantwoorden.

Wij leveren onder andere deze merken:

Miele

Bosch

Philips

Samsung

Sony

Siemens

Beko

Scanpart

Hobart

Vogels

Cambridge audio

Miele

Bosch

Philips

Samsung

Sony

Siemens

Beko

Scanpart

Hobart

Vogels

Cambridge audio

Ontwerp: Pach Design Realisatie: Jacob van Dam ICT